QUOTE
Hjem> Nyheter > Tips for å velge tomler og griper for håndtering av riving og konstruksjonsrester

Tips for å velge tomler og griper for håndtering av riving og konstruksjonsrester - Bonovo

05-03-2022

Tommelen og grepet gjør det relativt enkelt for gravemaskinen å plukke, plassere og sortere materialer for fjerning.Men å velge riktig verktøy for jobben din er komplisert av det brede utvalget.Det finnes mange forskjellige typer og konfigurasjoner av tommel og gripe, hver med unike fordeler og begrensninger.

Ta de riktige valgene og du vil bli belønnet med økt produktivitet.Med feil redskap vil produktiviteten bli påvirket og/eller oppetiden og den totale levetiden til redskapet reduseres.

gravemaskin-hydraulisk-tommel gravemaskin-hydraulisk-tommel

Hensyn til bøtte-tommel

Skuffe/tommel-kombinasjonen takler de fleste oppgaver og gir en effektiv løsning dersom du skal grave med maskinen din.Tommelen på gravemaskinen kan, akkurat som tommelen på hånden din, gripe merkelig formede gjenstander og deretter brette dem opp for normal graving og lasting.

Dette er imidlertid ikke en løsning som passer alle.Det finnes mange typer tommelfigurer på markedet i dag.De fleste tomler er designet for å håndtere omtrent alt, men visse typer tomler kan være mer effektive.

For eksempel, hvis fragmentene er mindre i naturen, er en tommel med fire tettere pigger mye bedre enn en med to bredere pigger.Det større rusk reduserer tindene og gir større avstand, noe som gir bedre sikt for operatøren.Tommelen blir også lettere, noe som gir maskinen større nyttelast.

Hydrauliske og mekaniske versjoner er også tilgjengelige med forskjellige tenner, inngrep med skuffetenner.Den mekaniske tommelen er vanligvis montert på en enkel sveiset støtte og krever ikke spesielle pinner eller hydraulikk.De gir en rimelig løsning for sporadisk bruk, mens hydrauliske tomler gir et sterkt, positivt grep.

Fleksibiliteten og presisjonen til den hydrauliske tommelen vil vise seg å være mer effektiv over tid, slik at operatøren lettere kan gripe gjenstander."

Det er imidlertid en avveining mellom kostnad og produktivitet.Hydrauliske tomler er dyrere, men de vil være overlegne mekaniske modeller, og de fleste kjøp er relatert til tommelens arbeid.Hvis du bruker den hver dag, foreslår jeg at du bruker hydraulikk.Mekanisk bruk kan være mer fornuftig hvis den bare brukes av og til.

Den mekaniske tommelen er festet i en posisjon som bøtta må bøyes mot.De fleste mekaniske tomler har tre manuelt justerte posisjoner.Den hydrauliske tommelen har et bredere bevegelsesområde, slik at føreren kan kontrollere den fra førerhuset.

Noen produsenter tilbyr også progressive koblede hydrauliske tomler som gir et større bevegelsesområde, vanligvis opptil 180°.Dette gjør at tommelen kan gripe hele rekkevidden av bøtta.Du kan plukke og plassere gjenstander nær enden av pinnen.Den gir også lastkontroll gjennom det meste av skuffens bevegelsesområde.Derimot er den koblingsstangfrie hydrauliske tommelen enklere, lett og har vanligvis et bevegelsesområde fra 120° til 130°.

Tommelinstallasjon påvirker også ytelsen.Universaltommelen, eller putetommelen, har sin egen hovednål.Bunnplaten er sveiset sammen med pinnen.Pin-tommelen bruker en tønnepinne.Det krever en liten brakett sveiset til pinnen.Den hydrauliske pinnetommelen opprettholder forholdet til skufferotasjonen og er designet for å matche radiusen og bredden på skuffespissen.

Tommelen hengslet med tønnepinnen lar tommelen og tønnen rotere i samme plan, og når den plasseres på en plate montert på en pinne, har tommelens relative lengde en tendens til å forkortes til radiusen til tønnespissen.Pinnetommel er vanligvis dyrere.Sveisede tomler er mer allsidige og er designet for å passe deres respektive gravemaskinvektklasser.

Pinnetommelen har flere fordeler fremfor pinnetommelen.Med pinnen montert på tommelen, krysses tuppen med tannen uavhengig av bøttas posisjon (helt krympe til en delvis dump).Når bøtta fjernes, fjernes også tommelen, noe som betyr at tommelen ikke stikker ut under armen, noe som kan skade eller komme i veien.Ingen dreiebrakett på stangen forstyrrer andre fester.

Pinnetommelen er også egnet for pinneklemmer og hurtigkoblinger.Tommelen skilles fra bøtta og blir liggende på maskinen.Men fordi det ikke var noen hurtigkobling, måtte kingpin og tommelen fjernes sammen med tønnen, noe som medførte ekstra arbeid.

Tommel montert på en pinne har også flere fordeler.Tommelen forblir på maskinen, upåvirket av redskapsendringer og lett å fjerne (bortsett fra bunnplaten og pivot) når den ikke er nødvendig.Men tuppen av fingeren skjærer bare tønnen på ett punkt, så lengden på tommelen er viktig.Ved bruk av stiftklemme må tommelen være ekstra lang, noe som øker torsjonskraften til braketten.

Når du velger tommel er det viktig å matche spissradius og tannavstand.Bredde er også en vurdering.

Bred tommel er egnet for å plukke opp kommunalt søppel, børster og andre store ting.En bredere tommel skaper imidlertid mer vridningskraft på skinnen, mens flere tenner tilsvarer mindre gripekraft per tann.

En bredere tommel vil gi mer materiale, spesielt hvis skuffen også er bred, og i tillegg kan fragmentstørrelse være en faktor i lasteprotokollen.Hvis skuffen hovedsakelig er lastet, spiller tommelen en støttende rolle.Hvis maskinen bruker skuffen i nøytral eller forlenget stilling, bærer tommelen nå mer belastning, så bredden blir en viktigere faktor.

Riving/Sorteringsgriper

I de fleste bruksområder (riving, håndtering av stein, avfallshåndtering, landrydding, etc.) er gripe vanligvis mer produktive enn tomler og bøtter.Dette er et must for demontering og seriøs materialhåndtering.

Produktiviteten vil bli bedre brukt med en grip der du behandler det samme materialet om og om igjen, uten å måtte grave med en maskin.Den har muligheten til å gripe mer materiale i en omgang enn en bøtte/tommel-kombinasjon.

Grabben er også mer effektiv på uregelmessige gjenstander.Noen gjenstander er enkle å løfte, men vanskelige å plassere mellom bøtte og tommel.

Den enkleste konfigurasjonen er entreprenørens gripe, som har en fast klo og en overkjeve som driver tønnesylinderen.Denne typen gripe har en tendens til å koste mindre og ha mindre vedlikehold.

Demonterings- og sorteringsgrabb kan forbedre produktiviteten til primære eller sekundære demonteringsapplikasjoner betraktelig.De er i stand til å flytte store mengder materiale når de sorterer resirkulerbart.

I de fleste tilfeller er rivningskamp ideell, og fjerning av gripen gir stor allsidighet, og gir operatøren muligheten til ikke bare å plukke opp rusk, men også å lage det.En lettere grip kan brukes, men den anbefales generelt ikke for demontering.I likhet med tommelen, kan et lettere, bredere grep være bedre egnet til dine behov hvis fjerningen gjøres på en annen måte.

Du kan bruke forskjellige typer gjennomganger for hver applikasjon for å optimalisere sortering og lasting.Sortering krever innspill fra kunden for å bestemme hva man skal plukke og la gå til spille.Denne gripetypen lar operatøren rake materiale, samt plukke og laste.

Avhengig av om materiell og grip brukes til eventuell riving, kan det bestemmes hva som skal brukes til lasting.De fleste entreprenører bruker det som er på maskinen til å gjøre alt.Hvis du har muligheten, prøv å gjøre begge deler.Fjerning av grip håndterer det tunge arbeidet, slik at lettere/bredere griper kan håndtere mindre materiale.

Holdbarhet er av største betydning når du arbeider med demonteringsrester.De fleste sorteringsgrabber har innvendige sylindre og roterende motorer, som krever ytterligere to hydrauliske løkker.De er ikke like robuste som mekanisk demontering, og mesteparten av lasting gjøres med mekaniske grep som operatører kan knuse uten å skade.

Den mekaniske rivningskampen er enkel, med få bevegelige deler.Vedlikeholdskostnadene holdes på et minimum og slitedeler er begrenset til slitasje forårsaket av lasting og lossing av materialer.En god operatør kan spinne, vende, manipulere og sortere materialer raskt og effektivt med en mekanisk grip uten kostnadene og hodepine ved å snurre gripen.

Hvis applikasjonen krever presis materialhåndtering, kan en roterende grip være et bedre valg. Den gir 360° rotasjon, noe som gjør at operatøren kan gripe maskinen fra alle vinkler uten å flytte den.

Ytelsen til roterende grip er bedre enn noen fast grip under passende driftsforhold.Ulempen er hydraulikk og rotatorer, prisen vil gå opp.Vei startkostnadene mot de forventede fordelene og sørg for å sjekke rotatordesignet for å sikre at den er helt fri for rusk.

Tannavstand er en viktig faktor å vurdere ved materialsortering.Ideelt sett bør uønskede materialer lett passere gjennom griperen, noe som skaper raskere og mer effektive syklustider.

Det er mange forskjellige tidskonfigurasjoner tilgjengelig.Generelt, hvis klienten har å gjøre med mindre stykker, bør flere hoggtenner brukes.Rivingskamper har vanligvis en konfigurasjon på 2-3 ganger for å velge større gjenstander.En grab for børster eller diverse er vanligvis en tre-til-fire-design.Jo større kontaktflate gripeskuffen har mot lasten, jo mindre klemkraft.

Materialtypen som håndteres vil ha en betydelig innvirkning på den mest hensiktsmessige tidskonfigurasjonen.Tunge stålbjelker og blokker krever mer enn dobbelt så mye konfigurasjon, og fjerning for generell bruk tar tre ganger så lang tid å konfigurere.Børster, kommunalt avfall og klumpete materialer krever fire til fem tips.Presisjonsopphenting krever en valgfri hydraulisk støtte i stedet for standard stiv støtte.

Avhengig av materialet du jobber med, spør om råd om tidsintervaller.Bonovo gir en løsning for alle typer materialer, og vi har muligheten til å lage tilpassede tidsintervaller som lar biter av en bestemt størrelse falle samtidig som vi beholder det som trengs.Disse tannavstandene kan også belegges for å beholde så mye som mulig.

Plate og ribbet skalldesign er også tilgjengelig.Plateskall er mer brukt i avfallsbehandlingsindustrien, mens ribbet skjell har en tendens til å fange materialer i ribbeskallene.Tallerkenskallet holdes rent og fortsetter å virke lenger.På ribbeutgaven gir imidlertid dybden på ribbene skallet kraft.Ribbedesign kan også øke synlighet og materialskjerming.

Hurtigkoblinger Impact Choice

Noen demonteringsgrabber kan brukes med eller uten hurtigkoblinger.(Den direkte PIN-på-grabben fungerer vanligvis ikke bra på koblinger.) Hvis du planlegger å bruke hurtigfester senere, er det best å kjøpe dem med griperen, som må installeres på fabrikken for å fungere med festet.Å pusse opp gripen på et senere tidspunkt er ganske dyrt.

Hurtiggrep montert på koblinger er et kompromiss, og de kan ha en tendens til å være "todelte", noe som gjør det mer utfordrende for operatøren å mestre.På grunn av midten av nålen og den ekstra høyden er kraften lavere.Direkte spikring i gripen gir det enkleste og mest effektive monteringsalternativet.Det er ingen dobbelthandling, bruddkraften til maskinen øker ved å øke pinnesenteravstanden.

Spesialdesignet festefeste er tilgjengelig.Bonovo har en gripe som henger på koblingen og opprettholder samme geometri som PIN-versjonen.De to halvdelene av denne gripen er forbundet med to korte pinner, som er maskinstangpinner som holdes i en rett linje.Dette gir riktig rotasjon uten å ofre bruken av koblingen.

Hydraulisk tommel på gravemaskinen (3)

Hensyn til valg av tommel

Gir følgende kriterier du bør vurdere når du velger en tommel:

  • Tykkelse og typer stål brukt i produksjonen (QT100 og AR400)
  • Utskiftbare spisser som passer mellom bøttetennene
  • Utskiftbare foringer
  • Stifter av herdet legering
  • Kryssende tips for plukking av fint materiale
  • Egendefinert tommelprofil og tannavstand bygget spesielt for å passe applikasjonen
  • Sylindertrykkklassifisering og boreslag
  • Sylindergeometri som gir et godt bevegelsesområde, men likevel sterk innflytelse
  • Sylinder som kan snus for å endre portposisjoner
  • Mekanisk lås for parkering av tommelen når den ikke er i bruk over lengre perioder
  • Lett å smøre ved parkering

Overveielser om gripevalg

Gir følgende kriterier å vurdere når du velger gripe:

  • Tykkelse og typer stål som brukes i produksjonen
  • Utskiftbare tips
  • Utskiftbare foringer
  • Kryssende tips for plukking av fint materiale
  • Stifter av herdet legering
  • Kraftig bokseksjonsdesign
  • Kontinuerlige stringere som går fra tuppene til broen
  • Kraftig bøyle og bøylestifter
  • Kraftig pinnebrakett med tre posisjoner og en intern stopper for å hjelpe installasjonen.